Downloads

Algemene catalogus

Algemene catalogus van Typhoon.

Industriële ventilatoren

Reeds bij de aanvang van Typhoon in 1959 heeft de stichter Lucien Van Groeneweghe een doorgedreven R&D politiek gevoerd, en dit zeker op het gebied van industriële ventilatoren. Op deze manier is in de loop der jaren een uitgebreid gamma ventilatoren ontwikkeld die inzetbaar zijn in diverse sectoren en toepassingen. De ventilatoren zijn ontwikkeld met de volgende doelstellingen:
- Efficientie
- Betrouwbaarheid
- Robuustheid
- 24/24 inzetbaar + gebruiksvriendelijk
- Op maat gemaakt

Typhoon beschikt over een uitgebreid gamma aan robuuste, ATEX-conforme en onderhoudsvriendelijke radiaalventilatoren en blowers. Onze modellen kunnen worden ingezet voor materiaaltransport, ontstoffing, droogprocessen, rookgas- en dampafzuiging. De materialen kiezen we in functie van de specifieke toepassing: zuivere lucht, agressieve luchtstromen, warme lucht of rookgassen tot 400 graden.

U kunt bij ons terecht voor ventilatoren met een debiet van 500 m³/h tot 300.000 m³/h, een debiet van 500 tot 18.000 Pascal en een vermogen van 1,5 tot 600 kW.

Componentenverkoop

Typhoon is sinds 1959 actief in industriële ontstoffing, pneumatisch transport en afscheidingstechnieken op basis van luchttechniek voor zowel sleutel op de deur projecten alsook (internationale) verkoop van luchttechnische componenten. Typhoon beschikt over een eigen ingenieursbureau,
een eigen productie-atelier en een groot team van montage, onderhouds en service technici.

Deze catalogus van buisleidingen is onderdeel van het volledige productengamma dat Typhoon aanbiedt voor installateurs- of industriële bedrijven.

Alle Typhoon producten zijn gekenmerkt door:
• hoge kwaliteit (hoogwaardige producten);
• gemakkelijk te installeren (snel en eenvoudig);
• bruikbaar voor verschillende toepassingen en sectoren
• ruim aanbod (in verschillende maten, materiaalsoorten en uitvoeringen (bvb. ATEX conformiteit);
• hoog innovatief karakter:
- energie zuinige producten
- modulair karakter zorgt voor gemakkelijk en goedkoop transport en snelle montage
- hoogwaardige kwaliteit zodat onderhoudskosten beperkt blijven (en aldus het aantal onderhoudsstops kan beperkt worden)

Betrouwbare ontstoffings- en bulkhandling componenten voor elke toepassing, ook voor maatwerk.

Door met u mee te denken en buiten de gestelde kaders te treden, kan Typhoon u voorzien van advies op maat.
Niet alleen op het gebied van pneumatische transporten en ontstoffing, maar zeker ook op het gebied van losse componenten die van cruciaal belang zijn voor een goed werkend systeem.

De kwaliteit van de componenten zijn stuk voor stuk van een hoogstaand niveau en staan borg voor een bedrijfszekere productiecapaciteit.
Daarbij wordt de nazorg op het gebied van service en maintenance niet uit het oog verloren en staan de service engineers dag en nacht voor u paraat mocht er onverhoopt toch nood aan de man zijn.

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.