Over Typhoon

Luchttechniek is ons métier.

Al ruim een halve eeuw bieden we onze klanten - zowel internationale kleppers als industriële kmo’s - systemen voor industriële ontstoffing en transport op basis van luchttechniek. Al onze maatoplossingen binnen de procesindustrie hebben als doel om bedrijven stofvrij te maken en te houden, zowel de productievloer zelf als de ruime omgeving. Met een eigen engineeringteam, productiefaciliteiten, montagediensten en onderhoudsploegen kunnen we onze klanten in binnen- en buitenland innovatieve en energiezuinige oplossingen aanreiken waarmee we echt het verschil maken en voor de lange termijn.

 

Ventilator uit beginjaren

Onze missie: klanten helpen uitblinken

Met onze indrukwekkende ervaring in dimensionering, engineering, planning, productie en implementatie van maatoplossingen voor ontstoffing en pneumatisch transport helpen we onze klanten om uit te blinken op operationeel vlak. Met hen bouwen we duurzame partnerships uit voor het onderhoud van hun installaties. In alles wat we doen dragen we innovatie hoog in het vaandel: op het vlak van performantie, energiezuinigheid, bedrijfszekerheid en veiligheid leggen we de lat steeds hoger.

 

Meer dan zes decennia expertise

  • 1959: Typhoon ziet het licht. Oprichter Lucien Van Groenweghe bijt de spits af in ons land met zijn bedrijf gespecialiseerd in de niche van de luchttechniek. Al snel wordt Typhoon partner van verschillende grote industriële spelers, met een snelle groei als resultaat.
  • 1998: door opvolgingsproblemen komt Typhoon in handen van de groep Lieven Santens. Er ontstaat een fusie met Artmetal, een andere specialist in luchttechniek die al eerder in de groep was opgenomen. Daardoor heeft Typhoon voortaan ook een aanbod voor kleinere spelers.
  • 2009: Frederic Bulcaen versterkt het management van Typhoon. Samen met Kris Devidt en de hulp van investeerders neemt hij alle aandelen over.
  • Op vandaag zijn de managers 100% eigenaar van dit ambitieus en professioneel geleid bedrijf.
Fredric en Kris

Met een ijzersterk projectmanagement maken we het verschil !

Aan de realisatie, uitbreiding of optimalisatie van elke procesinstalllatie gaat een gedegen projectplan vooraf. Met gestroomlijnde projectmanagement en een strakke ketenregie maken we een enorm verschil. 

Doordat we onze processen zorgvuldig organiseren, kunnen we alle aspecten de aandacht geven die ze verdienen, tot op detailniveau. Bovendien hebben we – mede dankzij ons hoogwaardige ERP-systeem – altijd inzicht in de status en de voortgang van uw project.

 

Pre-Engineering & Engineering

Om ervoor te zorgen dat elke investering, uitbreiding of aanpassing in uw productieproces verantwoord is, denken onze specialisten in procestechniek al tijdens de haalbaarheidsstudie met u mee. Hoe ziet uw proces eruit? Welke grondstoffen worden er gebruikt? Wat is uw doelstelling? 

Met uw specifieke flow- en procesdiagrammen als vertrekpunt komen we tot een doordacht ontwerp voor nieuwbouw, uitbreiding of optimalisatie. Als een van de weinige processpecialisten bieden we zowel de mechanische en elektrotechnische ontwerpen als softwarematige ontwerpen integraal aan.

 

Productie & Assemblage

Optimale realisatie van procesinstallaties vraagt om een uitgebalanceerde mix van mens en techniek. Naast een zeer ervaren team beschikken we over een compleet productieapparaat en een modern machinepark. Kwaliteit, veiligheid en kostenefficiency gaan hier hand in hand met elkaar.

Bij assemblage draait het om het compleet samenstellen van installaties, zowel mechanisch als elektrisch. Voor een vlot en feilloos verloop gaan we daarbij uiterst nauwkeurig en efficiënt te werk. Onze basis: eigen productie, de juiste inkoopkanalen, een adequate aanpak en een goed doordachte aansturing.

 

Montage & Inbedrijfstelling

We ontwerpen uw procesinstallatie uiteraard aan de nodige testen. Het doel is immers een complete doseerinstallatiemenginstallatie of CIP installatie die direct in bedrijf kan worden gesteld.

Ook hierbij geldt: afspraak is afspraak. We zijn pas tevreden als alles functioneert zoals we dat samen met u hebben afgesproken.

Disciplines:

  • FAT (Factory Acceptance Test)
  • SAT (Site Acceptance Test)
  • IBS (inbedrijfstelling/commissioning)

 

Service & Support

Uiteraard houdt onze samenwerking niet op bij de inbedrijfstelling. We bieden een compleet pakket van diensten die gericht zijn op de continuïteit van uw productie, uiteraard tegen optimale total cost of ownership.

Zo verzorgen we niet alleen het planmatig preventief onderhoud op werktuigbouwkundig en elektrotechnisch vlak, maar verlenen we ook eerste- en tweedelijnsservice bij storingen. Doordat alle onderhoudswerkzaamheden goed op elkaar zijn afgestemd, bent u verzekerd van een vlot verloop en minimale hinder. 

 

 

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.