Over Typhoon

Luchttechniek is ons métier

Al ruim een halve eeuw bieden we onze klanten - zowel internationale kleppers als industriële kmo’s - systemen voor industriële ontstoffing en transport op basis van luchttechniek. Al onze maatoplossingen binnen de procesindustrie hebben als doel om bedrijven stofvrij te maken en te houden, zowel de productievloer zelf als de ruime omgeving. Met een eigen engineeringteam, productiefaciliteiten, montagediensten en onderhoudsploegen kunnen we onze klanten in binnen- en buitenland innovatieve en energiezuinige oplossingen aanreiken waarmee we echt het verschil maken en voor de lange termijn. 

Onze missie: klanten helpen uitblinken

Met onze indrukwekkende ervaring in dimensionering, engineering, planning, productie en implementatie van maatoplossingen voor ontstoffing en pneumatisch transport helpen we onze klanten om uit te blinken op operationeel vlak. Met hen bouwen we duurzame partnerships uit voor het onderhoud van hun installaties. In alles wat we doen dragen we innovatie hoog in het vaandel: op het vlak van performantie, energiezuinigheid, bedrijfszekerheid en veiligheid leggen we de lat steeds hoger. 

Meer dan zes decennia expertise

  • 1959: Typhoon ziet het licht. Oprichter Lucien Van Groenweghe bijt de spits af in ons land met zijn bedrijf gespecialiseerd in de niche van de luchttechniek. Al snel wordt Typhoon partner van verschillende grote industriële spelers, met een snelle groei als resultaat.
  • 1998: door opvolgingsproblemen komt Typhoon in handen van de groep Lieven Santens. Er ontstaat een fusie met Artmetal, een andere specialist in luchttechniek die al eerder in de groep was opgenomen. Daardoor heeft Typhoon voortaan ook een aanbod voor kleinere spelers.
  • 2009: Frederic Bulcaen versterkt het management van Typhoon. Samen met Kris Devidt en de hulp van investeerders neemt hij alle aandelen over. Op vandaag zijn de managers 100% eigenaar van dit ambiteus en professioneel geleid bedrijf.