Ontstoffingsproject voor sorteer-en cleaning processen

Voor het verhandelen, sorteren en reinigen van lijnzaad bouwde Typhoon een afzuiginstallatie die werd geplaatst bovenop het dak van de fabriek.  Dit gaf als grote voordeel dat geen extra oppervlakte op het terrein moest voorzien worden. De installatie bestaande uit drie filters, heeft een totale capaciteit van 180.000m³/h aan ontstoffing. De installatie werd gebouwd volgens hedendaagse Atex- en veiligheidsvoorschriften. De afgezogen lucht kan volledig worden gerecupereerd in het gebouw om warmteverliezen en tocht te vermijden.

De filters werden ontwikkeld met een efficiënte persluchtreiniging en naadloze filtermouwen. Dit zorgt voor een risicovrije werking door de specifieke aard van het stof.
Omwille van hun unieke opbouw en voorafscheiding zijn de filters geschikt voor continue gebruik.
Niet alleen de nieuwe zeef-en reinigingslijnen werden voorzien van de nodige afzuigkappen en ontstoffing. Maar ook de bestaande productielijnen werden omgeschakeld naar de nieuwe ontstoffingsinstallatie.

De afzuigventilatoren werden binnen opgesteld waardoor nazicht en onderhoud zeer eenvoudig en veilig kan worden uitgevoerd.

Zowel filters, ventilatoren, leidingwerk, gegalvaniseerde staalstructuur en bordessen werden door Typhoon uitgevoerd binnen de afgesproken levertermijn.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.