10 jan 2019

Typhoon viert in 2019 zijn 60ste verjaardag

Typhoon 60 jaar

In 2019 viert Typhoon NV zijn 60ste verjaardag. Typhoon werd in 1959 in Izegem opgericht door Lucien Vangroenweghe. Het bedrijf was een tijdje in handen van de familiale investeringsgroep van de familie Santens tot wanneer het begin 2010 werd overgenomen door Frederic Bulcaen en Kris Devidt, beiden toen actief in het management van het bedrijf.

De oprichter van Typhoon, Lucien Vangroenweghe kwam met de oprichting van Typhoon tegemoet aan de noden van de vlassers die begonnen met het maken van vlasplaten. Later groeide de industrie van de vlasplaten uit tot de succesvolle industrie van de spaanderplaten. Het noodlot voor de oprichter van Typhoon sloeg toe wanneer zijn zoon slachtoffer werd van een fataal verkeersongeval. De overgang naar de volgende generatie was op dat moment zo goed als geregeld.
Enkele jaren na dit drama besloot Lucien het bedrijf uit handen te geven.

Ondertussen wordt het bedrijf gerund door het complementaire eigenaars duo Frederic Bulcaen en Kris Devidt die in 2010 het bedrijf overnamen. Hun strategie is een mix van focus op de klantentevredenheid en voortdurende innovatie van hun producten en diensten. Deze strategie zorgde voor een sterke groei die deels ook te verklaren is door een verbreding van de sectoren waarin Typhoon actief is.

“Onze oprichter Lucien heeft altijd heel sterk ingezet op technische de beste te willen zijn” glundert Kris Devidt, gedelegeerd bestuurder. “Door goed te luisteren naar waar onze klanten naartoe willen, heeft ons sterk technisch team van stielmannen en ‘Engineers of Clean Air’ ervoor gezorgd dat we over al die jaren nog steeds de nummer 1 zijn in onze doelmarkten.” “Het is leuk en leerrijk om even achteruit te kijken met onze zakenpartners en te zien welke realisaties maar ook stormen we al hebben samen meegemaakt in de voorbije jaren” vertelt Frederic Bulcaen, gedelegeerd bestuurder. “In ieder geval willen we blijvend ons engagement uitspreken om in de toekomst er alles aan te doen om onze klanten een voorsprong te geven in de huidige competitieve wereld.” “Ik denk dat het bedrijf in goede handen is om er nog minstens 60 jaar bij te doen. Ik zie dat er in het huidig Typhoon nog steeds een goede mix is van jonge ambitieuze mensen en ervaren stielmannen en ingenieurs die door de muur willen gaan voor het bedrijf. Ik geloof dat dit op heden veel moeilijker is dan in mijn tijd om dergelijke mensen te vinden” vult oprichter Lucien Vangroenweghe aan.


Voor alle personeelsleden zal eveneens een heuse familiedag worden georganiseerd. Deze dag zal deze zomer doorgaan.

Frederic - Lucien - Kris

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle diensten Alle sectoren

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.