Afwerkingslijn PU panelen

Voor een producent van isolatieproducten en –concepten op basis van geslotencellig polyurethaanschuim, werd door Typhoon een nieuwe ontstoffingsinstallatie geïnstalleerd.

De producten vinden hun toepassing in geïsoleerde dakelementen, vloerplaten en muurisolatie. De klant maakt deel uit van een Belgische groep met een sterke Europese dimensie, met meer dan 100 vestigingen verspreid over 27 landen.

Voor het uitbreiden van hun productiecapaciteit werd er gekozen voor een volledige nieuwe industriële site te plaatsen in Bourges (Frankrijk). De afwerkingslijnen voor het zagen en het aanbrengen van tand- en groefverbindingen produceren een grote hoeveelheid stof. Er werd gekozen om door Typhoon de volledige ontstoffings-installaties te ontwerpen. Het volledige ontwerp bestaat uit het leveren, plaatsen en aansluiten van een ontstoffings-installatie voor 115.000 m³/h, silo met opslagcapaciteit van 500m³, pneumatische transporten, luchtrecuperatie en de volledige automatisatie van het geheel. Het geheel voldoet aan de huidige ATEX normeringen. Om alles extra te beveiligen werd door Typhoon ook een automatische vonkdetectie met blussysteem geplaatst en aangesloten.

Het gehele afzuigsysteem werd opgedeeld in afzonderlijke zones, bepaald door de verschillende productietijden van de eindproducten. Hiervoor wordt er een algemene filterinstallatie type Jet filter Ø 5,2m op overdruk geplaatst, waarop de verschillende systemen worden aangesloten. Het verzamelde stof in de filter wordt via een pneumatisch transport ofwel geblazen naar een silo van 500 m³, of naar een briquette pers.

De lucht afkomstig van de afwerkingslijnen wordt via een warmtewisselaar afgeblazen. Op deze manier wordt de energie in de afzuiglucht uitgewisseld met de verse buitenlucht die als compensatie wordt gebruikt in de productieruimte.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.