Ontstoffing van drooginstallatie

Een toonaangevend bedrijf in de agro-business heeft geïnvesteerd in een nieuwe installatie voor het drogen van grondstoffen van voeders. Zo een installatie heeft 2 belangrijke componenten, namelijk de belt dryer/cooler zelf en de ontstoffingsinstallatie, die door Typhoon werd geleverd. In een dergelijk droogproces speelt de ontstoffingsinstallatie een essentiële rol in de kwaliteit van het droogproces.

Het luchtdebiet van de installatie werd bepaald door de luchttechnische specialisten van Typhoon in nauw overleg met zowel de producent van de droger als met de klant die ten slotte de specificaties van het product het beste kent.

Verder werd er ook grote aandacht besteed aan de energie-efficiëntie van het proces met als belangrijke factor de keuze voor hoog-rendement ventilatoren die allen frequentie gestuurd zijn om voor ieder specifiek product het correcte debiet te kunnen voorzien.

De ontstoffing zelf gebeurt door middel van cyclonen, in dit specifieke geval wordt er geopteerd voor hoog-rendement cyclonen om een minimale stofuitstoot te bekomen want een bijkomende doekenfilter wordt niet voorzien. In dit project hebben we 3 cyclonen voorzien, diameter 2,5 m met een hoogte van +/- 12 m.

Tenslotte, gezien de vorige installatie werd beschadigd door brand, werd er ruime aandacht besteed aan brandpreventie en werd een compleet branddetectie en brandblussysteem op de volledige installatie geïnstalleerd.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.