Zaag en frees lijn voor PU panelen

Voor een producent van isolatieproducten en –concepten op basis van geslotencellig polyurethaanschuim, werd door Typhoon een nieuwe ontstoffingsinstallatie geïnstalleerd.
De producten vinden hun toepassing in geïsoleerde dakelementen, vloerplaten en muurisolatie. De klant maakt deel uit van een Belgische groep met een sterke Europese dimensie, met meer dan 100 vestigingen verspreid over 27 landen.

Voor hun nieuwe productielijn in de UK, werd er gekozen voor een samenwerking met Typhoon om de industriële ontstoffings-installatie te leveren en plaatsen.
Typhoon stond eveneens in voor de elektrische aansluitingen en automatisatie van deze installaties. Het geheel voldoet aan de huidige ATEX normeringen. Om alles extra te beveiligen werd door Typhoon ook een automatische vonkdetectie met blussysteem geplaatst en aangesloten.

De installatie bestaat uit een JET filter Ø 5m in onderdruk voor een totale capaciteit van 100.000 m³/h, waarop één ventilator is aangesloten met een totaal vermogen van 250 kW.
Het verzamelde stof wordt via een pneumatisch transport naar een bestaande silo geblazen. Via een winter/zomer klep, kan de lucht terug naar binnen worden geblazen of naar buiten worden afgevoerd.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.