28 aug 2019

Typhoon steunt talent om olympische ambities waar te maken

Typhoon gaat in zee met het jonge Belgische windsurf talent Thomas Broucke

met als doel om hem zijn droom te laten realiseren om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2024 in Frankrijk.

Thomas Broucke is amper 18 jaar en nu al een Belgisch toptalent in het windsurfen. Op zijn 13de won hij reeds goud op het Europees Kampioenschap windsurfen in de slalom discipline. Sindsdien is hij blijven trainen en deelnemen aan internationale wedstrijden. Vanaf dit jaar mag hij wedstrijden starten in de elite reeksen en hoopt hij in aanmerking te komen voor deelname aan de Olympische Spelen in 2024. Om zijn droom te kunnen realiseren zal hij vanaf september verhuizen naar Nederland om te kunnen trainen met verschillende internationale top windsurfers die worden klaargestoomd om de windsurf discipline te overheersen in de komende jaren.

Typhoon die actief is in de proces industrie met luchttechnische oplossingen bestaat dit jaar 60 jaar en heeft altijd ambitieuze jongeren omarmd om hen dan op te leiden tot kampioenen in hun specialisatiegebied en voor zijn klanten.

“Windsurfen is een niche sport die misschien niet zo gekend is bij het grote publiek maar die wel al jaren een olympische discipline blijkt te zijn. Toen wij Thomas Broucke en zijn entourage leerden kennen, waren wij verwonderd van de professionaliteit en het lange termijn denken dat nodig is om tot resultaten te komen“, getuigt Frederic Bulcaen, gedelegeerd bestuurder bij Typhoon, “Het plezier door mee te mogen werken aan de ontwikkeling van Thomas tot een olympische atleet is dezelfde als wat onze mensen bij Typhoon iedere dag ervaren bij het opleiden van nieuwe gezichten. Wat wij tof vonden aan dit initiatief is dat er gewerkt wordt op lange termijn en binnen een internationaal kader.”

“Ik ben heel blij met de steun van Typhoon”, glundert Thomas Broucke. “Van mijn studies als schrijnwerker kende ik de producten van Typhoon een beetje maar ik wist niet dat het bedrijf zo veel inzet op de ontwikkeling van jonge mensen. Ik hoop met mijn toekomstige prestaties een steun te zijn voor de medewerkers van het bedrijf en een bevestiging te zijn dat lange termijn denken en plannen tot een meerwaarde leidt.”

Eind september 2019 is de volgende belangrijke internationale wedstrijd voor Thomas Broucke en tevens zijn vuurdoop als 18-jarige op het allerhoogste niveau van de wereld. De prestaties van Thomas Broucke zullen worden gevolgd door Typhoon via zijn interne communicatiekanalen en zijn facebookaccount.

Thomas Broucke

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle diensten Alle sectoren

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.