Afzuiging PU panelen

Voor een producent van  isolatieproducten en –concepten op basis van geslotencellig polyurethaanschuim, werd door Typhoon een nieuwe ontstoffingsinstallatie geïnstalleerd.

De producten vinden  hun toepassing in geïsoleerde dakelementen, vloerplaten en muurisolatie. De klant  maakt deel uit van een Belgische groep met een sterke Europese dimensie, met meer dan 100 vestigingen verspreid over 27 landen.

Voor het aanpassen van een bestaande productielijn, werd er gekozen voor een samenwerking met Typhoon om de industriële ontstoffings-installatie te leveren en plaatsen. Typhoon stond eveneens in voor de elektrische aansluitingen en automatisatie van deze installaties. Het geheel voldoet aan de huidige ATEX normeringen. Om alles extra te beveiligen werd door Typhoon ook een automatische vonkdetectie met blussysteem geplaatst en aangesloten.

De installatie bestaat uit een JET filter Ø 5m in onderdruk voor een totale capaciteit van 96.000 m³/h, waarop één ventilator is aangesloten met een totaal vermogen van 200 kW. Het verzamelde stof wordt via een pneumatisch transport naar een bestaande silo geblazen. Een deel van de afgezogen lucht bevat linten, afkomstig van het afzagen van de kanten.
Deze luchtstroom wordt afgeleid via een dynamische condensor, waarbij we de linten kunnen afscheiden uit de luchtstroom. Deze linten worden verkleind door een brekerinstallatie onderaan de dynamische condensor.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.