Beluchting en ontstoffing in zadenfabriek

Voor één van de marktleiders in de toelevering aan de Belgische land- en tuinbouw van zaaigranen, werd door Typhoon een volledige ontstoffingsinstallatie geplaatst voor een nieuwe productietoren.
De afdeling zaden is toonaangevend in de wereld van gecertificeerde zaaigranen, maïs, grassen, groenbemesters en andere landbouwzaden. In de afdeling, wordt het zaaigoed van de beste rassen met zorg geconditioneerd.
In de winterperiode werd een volledige nieuwe productietoren gebouwd voor het ontvangen, sorteren, behandelen, afzakken en sorteren van de zaden. In deze toren werd een algemene filterinstallatie bouwkundig voorzien.

Typhoon werd bij het project betrokken om alle punten die stofproblemen geven aan te sluiten en via verschillende systemen af te voeren naar de algemene filterinstallatie.
Hiervoor werden er niet minder dan 16 ventilatoren geplaats om al deze transportbanden, elevatoren, sortering, … aan te sluiten. Het totale luchtdebiet komt op +/- 110.000 m³/h.
Daarnaast zorgt Typhoon ook voor het beluchten van de 68 silo’s waarin de zaden worden opgeslagen.
Hiervoor staan 2 ventilatoren garant voor de juiste hoeveelheid lucht naar de silo’s te blazen via geautomatiseerde kleppen.
Een centrale stofafzuiging zorgt ervoor de operatoren in een stofvrije omgeving kunnen werken.

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.