Luchtrecuperatie voor fabriek

Voor een zeer grote producent van graanproducten voor de voedingsnijverheid werd door Typhoon een luchtrecuperatiegroep geplaatst.
Koken, malen, pellen, toasten, pletten, vlokken extruderen, poffen, .. kan het allemaal.
De vestiging heeft 4 divisies: de haver- en gerstpellerij, maïsmolen, de graanvlokkerij en de extrusieafdeling.

In de productietoren van de haverpellerij wordt er veel lucht weggenomen van op de diverse machines en stortpunten. Hierdoor stond de toren op een enorme onderdruk. Er werd aan Typhoon een oplossing gevraag om deze hoeveelheid lucht te compenseren, en dit over de verschillende verdiepingen van de toren.

Als oplossing werden alle uitlaatleidingen voorzien van afzonderlijk gestuurde registerkleppen. Hierdoor kunnen alle leidingen gekoppeld worden naar één centrale hoofdleiding. Op de bovenste daken van de toren werd een filterkast voorzien voor het nafilteren van deze hoeveelheid lucht. Twee ventilatoren met een totaal debiet van 133.000 m³/h brengen de lucht terug naar de verschillende verdiepingen.

In tweede fase werden drie ventilatoren geplaatst van elk 90.000m³/h die de lucht verdeelden in de maïserie en havenpellerij.
De lucht werd telkens gefilterd en verdeeld over alle verdiepingen van het gebouw. 
Via kleppen kan er gekozen worden hoeveel verse lucht van buitenaf kan genomen worden. Hierdoor kan in winter gewerkt worden met gerecupereerde verwarmde lucht van binnen.

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.