Ontstoffing in biomassa-installatie

Een energiecentrale, voor de productie van elektriciteit op basis van verbranding van kolen, investeerde in een biomassa-installatie in het kader van groene stroom ontwikkeling.
Door een bepaald percentage houtstof (uit recyclage) toe te voegen aan het kolenstof voor de verbranding in de stoomketels, wordt bijgedragen aan een duurzamer en milieuvriendelijker energiebeleid.

Recyclagehout, aangevoerd via scheepslossing en bulkwagens, wordt via transportbanden en redlers aangevoerd en gestockeerd in een opslagsilo (6.000 m³).

Vanuit deze silo wordt het recyclagehout ge-extracteerd naar een voorreiniging (ferro – en non ferro afscheider / zeef), om daarna vermalen te worden door middel van hamermolens. Na de vermaling wordt het houtstof opnieuw gezeefd en wordt de fijne fractie, geschikt voor verbranding, opgeslagen in een silo.

Typhoon verzorgde in dit project met vijf onstoffingsinstallaties thv de scheepsontlading, truckontlading, voorreiniging, hamermolen- en zeefgebouw. Samen goed voor ca. 300.000 m³/h.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.