Ontstoffing schuurinstallatie

Bij een  fabrikant van een breed gamma aan spaanplaten werd een ontstoffingsinstallatie geplaatst voor de continue afzuiging van de schuurmachine na de pers. Afhankelijk van het type en de breedte van de spaanplaten wordt er tot 1500 kg/h aan schuurstof aan de machine afgezogen.
Afhankelijk van de dikte van de platen, wordt de hoogte van het bovendeel van de schuurmachine automatisch bijgeregeld. De ontstoffing op dit beweegbare bovenste deel van de schuurmachine, werden aangesloten dmv in elkaar schuivende buizen. Hierdoor werd een compactere installatie bekomen tov met flexibels (alsook minder drukverliezen en slijtvaster dan flexibels).
De automatisch reinigende filter, geschikt voor een afzuigdebiet van 80.000 m³/h is voorzien van een vlakke bodem en roterend extractiesysteem.  Met dergelijk afvoersysteem wordt stofophoping of brugvorming ten allen tijde vermeden.

Voor de filter werd een cycloon geplaatst om het merendeel van het stof reeds uit de luchtstroom af scheiden. Hierdoor verkleint de stofbelasting van de filtermouwen, waardoor de levensduur ervan verlengt wordt.
Voor de afvoer van het schuurstof werd een pneumatisch aftransport in overdruk voorzien om het stof tot wel 500 m ver in een silo te blazen.  
Toevoer van het schuurstof in het pneumatisch aftransport werd uitgevoerd met een eigen ontworpen Typhoon sas (type SHZ).  
Speciaal ontworpen sas, voor de toevoer van zeer abrasief stof in pneumatische transporten met drukken tot 700 mbar. (zie foto)

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.