Ontstoffing van schaaf- en zagerij

Bij een klant die producent en importeur is van Afrikaans tropisch hout heeft Typhoon een nieuwe stofafzuigingsinstallatie geplaatst . De klant heeft de volledige productieketen van het hout in eigen beheer, van de ontginning in het bos tot en met de levering bij de eindklant. Ze beschikken in hun productie over de nodige machines om te zagen en schaven alsook het vingerlassen van massief en gelamineerd hout.


Door de komst van hun nieuwe schaafmachine waren zij op zoek naar een nieuwe betrouwbare ontstoffingsinstallatie voor de uitermater grote hoeveelheid houtstof/krullen. We hebben hiervoor een speciale filter geplaatst zodanig er een zeer bedrijfszekere installatie gegarandeerd kon worden.

De installatie is goed voor een afzuigcapaciteit van 80.000 m³/h en is voorzien van een hoogrendementsventilator met een motor van 110 kW. De installatie is volledig ATEX conform.
Aangezien de nieuwe filter op de plaats moest komen van de bestaande hebben we deze zodanig voorbereid dat de ombouw kon gebeuren met zo klein mogelijk productieverlies.
Alle houtstof afkomstig van de volledige installatie  wordt d.m.v. een transportleiding en transportventilator afgevoerd naar één van de 4 containers.
De retourlucht wordt vrij uitgeblazen om geurhinder te voorkomen.

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.