Opslaggebouw voor bloem en granen

Een producent en leverancier van bakkerijgrondstoffen, investeerde in een nieuwe infrastructuur voor de intake en opslag van granen.  
Via scheepslossing en bulkwagens worden granen dmv elevatoren, redlers en transportbanden opgeslagen in diverse silo’s.

Het gebouw omvat ook een kuisinstallatie waar door middel van windzifting en zeven de granen (voornamelijk tarwe) worden gereinigd om daarna terug worden opgeslagen in tussensilo’s vooraleer in het verdere productieproces (malen, zeven, mengen, enz…) te worden opgenomen.
Typhoon verzorgde de onstoffingsinstallatie van deze infrastructuur. Deze omvat oa de afzuiging / ontluchting van de windzifters, zeven, elevatoren, lostrechter bulkwagens, stortpunten op de banden/redlers, tussenbunkers enz…

4 compacte persluchtgereinigde mouwenfilters met een vlakke bodem en roterend extractiesysteem werden geïntegreerd binnenin het gebouw. De explosiepanelen van de ATEX conforme filters werden dmv korte afblaaskanelen naar buiten afgeleid.
De filters werken allen in onderdruk, waardoor de ventilatoren zich aan de propere luchtzijde bevinden en zeer energievriendelijk zijn.
Vanwege de weinig bewegende onderdelen, zijn deze filters ook zeer onderhoudsvriendelijk.
Dmv scharnierbare deksels op de koppen van de filters (Ø2000 en Ø2500 mm) kunnen de filtermouwen vanop de werkvloer gemakkellijk en op een veilige manier vervangen worden.

Door de combinatie van pneumatisch gestuurde schuifkleppen op de ingangen van de filters, met frequentiegestuurde ventilatoren, wordt enkel het nodige gevraagde afzuigdebiet door de ontstoffingsinstallatie geleverd. Hierdoor is het opgenomen vermogen van de ontstoffingsinstallatie perfect in verhouding met de werkende installatie, en wordt niet meer energie verbruikt dan nodig.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.