Pneumatisch transport met cyclofilter

Bij een fabrikant van een breed gamma aan spaanplaten werd op een van de productielijnen, een bijkomende windzifter geplaatst om de productstroom komende van de schudzeven na te reinigen.
Typhoon zorgde voor de nodige pneumatische transporten om de productstromen naar de windzifter om te leiden, alsook het gereinigde materiaal (deklaag / toplayer) naar een opslagsilo te vertransporteren.
Voor het pneumatisch transport van de deklaag naar de silo werd een transportleiding in overdruk voorzien, uitgevoerd met keramisch beklede bochten, gezien de abrasieve aard van het te vertransporteren materiaal.
Via een messensas, wordt het korrelige materiaal toegevoerd in de transportleiding. De binnenkant van het uitgedraaide huis is bekleed met Wolfraamcarbiden en de geslepen rotortippen zijn voorzien van een hardoplas. Door deze slijtvaste afwerking en een precieze afregeling van de speling tussen rotor en huis wordt vroegtijdige slijtage voorkomen.

Voor de afscheiding van het materiaal uit de luchtstroom ter hoogte van de silo, werd een cyclofilter bovenop de silo voorzien, met vervangbare slijtplaten in slijtvast materiaal. Het concept van de filter is modulair en staat toe om op een veilige manier de filtermouwen te vervangen.
De nodige bordessen en kooiladders werden voorzien om op een veilige manier de filter te bereiken.
Meerdere transportleidingen kunnen op de filter worden aangesloten. Door middel van pneumatische gestuurde kleppen kunnen bepaalde ingangen van de filter worden afgesloten bij niet gebruik.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieƫn, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.