Pneumatisch transport voor voeding centrale

Een energiecentrale, voor de productie van elektriciteit op basis van verbranding van kolen, investeerde in een biomassa-installatie in het kader van groene stroom ontwikkeling.
Door een bepaald percentage houtstof (uit recyclage) toe te voegen aan het kolenstof voor de verbranding in de stoomketels, wordt bijgedragen aan een duurzamer en milieuvriendelijker energiebeleid.

Ook de pneumatische transporten voor het vertransporteren van het fijne houtstof naar de branders in de centrale, werden door Typhoon geleverd en gemonteerd.

Deze omvatten 10 transportleidingen (8x 3,75 ton/h en 2x 5ton/h) over afstanden langer dan 500 m, voorzien van slijtvaste bochten en gladde overgangen tussen de flenzen (dmv mannelijk en vrouwelijk uitgedraaide voorlasflenzen).

Typhoon voorzag tevens in de levering van een doseerbunker welke instond voor een continue en gelijkmatige dosering van het houtstof in de transportleidingen.

Speciaal door Typhoon ontworpen sassen, specifiek voor de toevoer van zeer abrasief stof in pneumatische transporten met drukken tot 700 mbar, werden in dienst gesteld om een continue we werking in een 24h/24h systeem te garanderen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieƫn, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.