Totaalproject voor afwerkingslijn

Een fabrikant van panelen met toepassing in de bouwsector heeft geïnvesteerd in een nieuwe afwerkingslijn. We spreken hier vooral over zaagmachines, schuurmachines en freesmachines. Typisch is dat alle stof die vrijkomt bij dergelijke machines volledig wordt verzameld voor hergebruik in het productieproces van de platen.

Typhoon heeft voor deze afwerkingslijn de volledige ontstoffingsinstallatie geleverd, alsook het transport van het verzamelde stof door de filters naar de opslagsilo’s. Specifiek betreft het 3 filters met elk capaciteit van 40.000 m³/h.

Bijzondere uitdagingen aan dit project:

  • De hoogte beschikbaar voor de filters was zeer beperkt. Dit kwam doordat de filters van de ontstoffingsingsinstallatie binnenin een hal en onder een loopbrug geplaatst moesten worden. Om dit te kunnen realiseren werd de ruimte boven de filtermouwen, die normaal beschikbaar is voor het vervangen van de filtermouwen, opgeofferd. Dus bedachten we voor het vervangen van de mouwen een alternatieve procedure die toch nog vlot en veilig verloopt. Om dit te bereiken werden de 3 filters voorzien van volledig afneembare daken en werden er tevens loopplatformen gemonteerd rondom rond de daken van de 3 filters. Dit alles in nauw overleg met de projectingenieurs, de productiemanager en de HSEQ verantwoordelijke van de klant.
  • Het verzamelde stof in de filters moest naar 4 verschillende silo’s getransporteerd worden, afhankelijk van het type platen. Deze 4 silo’s werden nu ook al gevuld door reeds bestaande afwerkingslijnen. De rode draad bij het ontwerp van dit transport was flexibiliteit. Iedere afwerkingslijn moet op ieder moment stof kunnen transporteren naar gelijk welke silo. Om dit alles te kunnen verwezenlijken werd gekozen voor een pneumatisch transport, in combinatie met de nodige wisselkleppen, transportschroeven en een bijkomend ontstoffingsinstallatie bovenop de silo’s tot in de nok van het gebouw.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.