Verwerking en transport van bloem

Een firma gespecialiseerd in de productie en ontwikkeling van hittebehandelde tarwebloem, investeerde in een 2de productielijn voor het behandelen van bloem.

Typhoon verzorgde de aanvoer van tarwebloem naar de nieuwe installatie dmv een pneumatisch transport, alsook het pneumatisch aftransport van het afgewerkt product, op het einde van het productieproces naar de verschillende opslagsilo’s. Hiervoor werden compacte, op maat gemaakte ATEX conforme cycloffilters ontwikkeld die binnen het gebouw pasten.
Naaste de filters werden alle transportleidingen in roestvrijstaal uitgevoerd en voorzien van de nodige wisselkleppen om naar de gewenste batterij silo’s te blazen.
Per batterij silo’s (4 stuks per batterij) werd één filter voorzien. Door middel van gravitaire wisselkleppen werd het afgewerkt product vanuit deze filters in de silo’s gestort.

Om de hittebehandelde bloem af te koelen werd in dit project, ook gebruik gemaakt van een luchttransport. Hiervoor werd voorgefiltreerde lucht van buitenaf aangezogen door ventilatoren, die de verhitte bloem opzogen in een transportleiding. Gedurende dit luchttransport werd de bloem voldoende gekoeld. Door middel van cyclonen werd de bloem terug uit de luchtstroom afgescheiden.

Na de cyclonen werden ATEX conforme filters in onderdruk geplaatst om de relatief vochtige lucht te zuiveren van het resterende fijne bloemstof in de luchtstroom. Evacuatie van de bloem uit de filters via een roterend extractiesysteem in combinatie met radsluizen. Filtermouwen geschikt voor continu werking in vochtige omstandigheden en gemonteerd op deelbare filterkorven, kunnen op een veilige en gemakkelijk toegankelijke manier vervangen worden.

Daarnaast voorzag Typhoon ook in de aanlevering en installatie van kleine RVS tussenbunkertjes en bijhorend kanaalwerk.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.