Voorreiniging spanen

Bij een fabrikant van een breed gamma aan spaanplaten werd een ontstoffingsinstallatie geplaatst bij de voorreiniging van hun inkomende grondstoffen. Via scheeps -en vrachtvervoer worden er dagelijks grote hoeveelheden recyclagehout aangevoerd. Deze inkomende productstromen passeren eerst een voorreiniging, om de meeste ongewenste verontreinigingen te verwijderen vooraleer verder in het productieproces te komen.

Ontstoffing werd vooral voorzien op de verschillende zeven en bijhorende trilgoten, alsook op de verschillende stortpunten op banden en elevatoren.

Typhoon plaatste 2 automatisch werkende filters, samen goed voor 125.000 m³/h.
Beide filters werken in onderdruk, waardoor hoogrendementsventilatoren zorgen voor een efficiënt energieverbruik en het onderhoud minimaal is.
Geschikt voor de continue afreiniging van pluizig / wollig en bij momenten zeer vochtig materiaal.

Tevens werden 4 dynamische condensors voorzien, om  alle folies te verwijderen uit de luchstromen naar de filters. Alle folies worden hierdoor apart opgevangen en kunnen afgevoerd worden voor verdere recyclage. Op deze manier wordt voorkomen dat er folies in de filters terechtkomen, waarze problemen kunnen veroorzaken door tussen de mouwen te blijven hangen, of verder in het proces verstoppingen te veroorzaken in het pneumatisch aftransport.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.