Ombouw spaanplaatfabriek

Bij een fabrikant van een breed gamma aan spaanplaten, werd geïnvesteerd in
een nieuwe zeefinstallatie en relocalisatie van bestaande windziftsystemen ten behoeve van de nareiniging van hun materiaal na het verspanen.

De verschillende houtfracties (middenlaag, deklaag, grof en stof) na het zeven en ziften worden door middel van pneumatische transporten weggeblazen naar opslagsilo’s of naar een bijkomende nareiniging voor de grove fractie.
Gezien de abrasieve aard van de verschillende productstromen werd de focus gelegd op de slijtvaste uitvoering van de gebruikte buisleidingen en componenten. Keramisch beklede bochten (icm keramisch beklede buizen na iedere bocht) en injecteurs bieden een optimale bescherming tegen vroegtijdige slijtage in de transportleidingen.

De filters bovenop de silo’s zijn modulair opgebouwd in ringen, waarvan de meest kritische delen voor slijtage, zijn uitgevoerd in het slijtvaste Hardox 450. De afneembare ingangen op de filters zijn tevens voorzien van vervangbare slijtplaten opdat de herstellingskosten na verloop van tijd beperkt blijven. Het concept van de onderhoudsvriendelijke stoffilters staat toe om op een veilige manier de filtermouwen te vervangen.
Verdere aandacht werd  ook besteed aan de invalsassen die het materiaal in de pneumatisch transportleidingen doseren. Voor de korrelige materialen werd gebruikt gemaakt van messensassen.
Voor het fijne materiaal of stof werden sassen met kunststofflappen ingeschakeld.

Beide types sassen zijn slijtvast uitgevoerd en geschikt voor werkingsdrukken tot 700 mbar.
De binnenkanten van de uitgedraaide huizen zijn bekleed met Wolfraamcarbiden en de geslepen rotortippen van de messensassen zijn voorzien van een hardoplas. Door deze slijtvaste afwerking en een precieze afregeling van de speling tussen rotor en huis wordt vroegtijdige slijtage voorkomen.
Tevens werd op grondniveau een ontstoffingsfilter geplaatst voor de algemene ontstoffing van de installatie. Dit voor onder andere het filteren van de omlooplucht van de windzifters.

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.