Opslag en bulkbelading prefood

Een producent en leverancier van bakkerijgrondstoffen, investeerde in een nieuwe infrastructuur voor de opslag, verpakking en bulkbelading van hun afgewerkte producten (diverse variëteiten witte en donkere bloem).
De diverse bloemsoorten komende uit de mengerijen, worden in het nieuwe gebouw nogmaals gezeefd en gecontroleerd vooraleer gestockeerd te worden in één van 50 nieuwe opslagsilo’s.

Typhoon leverde en installeerde de nodige pneumatische transporten (tussen 11 à 20 ton / h) vanuit de mengerijen naar het nieuwe gebouw, alsook de pneumatische transporten, na het ziften en screenen, naar de verpakkingsilo’s of bulksilo’s. De 50 RVS silo’s werden via Typhoon aangeleverd en geïnstalleerd.
Compacte, onderhoudsvriendelijke en bedrijfszekere ontstoffingsfilters werden tevens binnenin het gebouw geïntegreerd voor het ontluchten / afzuigen van afscheidingscyclonen, silo’s, verpakkingsmachines, beladingsbalgen voor de bulkwagens enz..
Gezien de complexiteit van de installatie werd alles in 3D uitgewerkt zodat de silo’s, zeven, metaalafscheiders, cyclonen, blowers, ventilatoren, wisselkleppen enz… optimaal gepositioneerd werden over de verschillende verdiepingen van het gebouw en de buisleidingen (zowel transportleidingen, ontstoffingsbuizen en valpijpen) overzichtelijk en gestructureerd geïntegreerd werden in het gebouw.

Alles werd ontworpen rekening houdende met de strenge regels rond voedselveiligheid.
Alle buismaterialen die in contact komen met het product, werden dan ook in RVS uitgevoerd.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer onze specialisten op +32 56 69 46 50 of stuur een mail naar sales@typhoon.be

Alle realisaties Alle sectoren Alle diensten

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken.

We gebruiken analyse diensten en socialemediafuncties.